משאבה מקפיא ומה שביניהם

לפי הנחיות משרד הבריאות, יש לדאוג לניקיון והיגיינה בזמן הטיפול בחלב אם. האחסנה תהיה בכלי שמיועד לחלב אם או בכלי זכוכית.
השאיבה תתבצע למיכל נפרד ואיחוד מנות חלב שנשאבו בזמנים שונים תתבצע רק כאשר כל המנות צוננו במקרר. יש לסמן תאריך שאיבה על הכלי (באיחוד מנות התאריך הישן קובע).

 

אחסון החלב השאוב

אחסון מחוץ למקרר:

  1. טמפרטורת חדר 22-19- עד 10 שעות
  2. טמפרטורת חדר 25-22- עד 4 שעות

 

אחסון במקרר:

  1. חלב טרי – עד 8 ימים
  2. חלב מופשר – 24 שעות מרגע המעבר מהמקפיא

 

אחסון במקפיא:

  1. מקפיא שנמצא בתוך מקרר – עד שבועיים
  2. מקפיא עם דלת נפרדת מן המקרר – עד 4-3 חודשים
  3. הקפאה עמוקה (מינוס 19 מעלות צלזיוס)- 6 חודשים ויותר

 

בכל המקרים מדובר על אחסנה בעומק המקפיא/מקרר ולא בדלת או לידה.

הפשרה וחימום חלב

​חלב אם שהיה במקרר יש לחמם לטמפרטורת החדר בתוך כלי עם מים חמים.
חלב קפוא אפשר להוציא שעה לפני השימוש, ויש לחמם בכלי עם מים חמים, או להפשירו בטמפרטורת החדר.
אפשר להשתמש בשאריות חלב שהופשרו בתוך 4 שעות מרגע ההפשרה. לאחר מכן יש להשליכן.

אין לחמם את חלב האם במים רותחים או במיקרוגל.

לשומן החלב יש נטייה להיפרד ולצוף למעלה לכן יש לערבב בעדינות חלב אם שהופשר ולבדוק את הטמפרטורה שלו לפני האכלת התינוק.
http://www.health.gov.il/Subjects/infants/feeding/Pages/Storage.aspx

 

פרוטוקול לשאיבה ומתן חלב שאוב עם החזרה לעבודה:

שאיבה בעבודה ואחסון בשקית הקפאת חלב שאוב במנות של 50מ"ל ו- 100מ"ל.
כל בוקר נביא לגן כמה שקיות מהמקפיא לפי צורכי התינוק. המטפלות יפשירו לפי הצורך.
מבחינת התינוק תמיד נעדיף לתת את החלב הטרי ביותר (מקורר או מוקפא).

תנאי השאיבה והאחסון שונים ממקום עבודה אחד לשני. אחסון במקרר אישי או במקרר המשותף (בקופסא או שקית אטומה עם שם) הן האפשרויות הטובות ביותר כמובן. אם אין מקום לאחסן חלב במקרר בשעות העבודה ניתן להביא  צידנית עם קרחונים ולאחסן בה את החלב השאוב עד ההגעה הביתה ואז להעביר למקרר/מקפיא לפי הצורך.

פרוטוקול אקולוגי טרי וחסכוני מכל הבחינות:

יום ראשון:

  • להביא לגן חלב קפוא בשקיות
  • לשאוב בעבודה לבקבוק גדול של תינוק

יום שני:

  • להביא לגן בקבוק גדול עם החלב שנשאב אתמול. הגננת תעביר לפי הצורך לבקבוק אחר ותיתן לתינוק. יש ארוחות קטנות ויש גדולות. הגננת יודעת מניסיונה ומהיכרותה עם התינוק כמה לתת. אם התינוק רוצה עוד הגננת יכולה לחמם תוספת.
  • לשאוב בעבודה לבבקבוק תינוק גדול

יום שלישי כנ”ל
יום רביעי כנ”ל
יום חמישי התנהלות בגן כנ”ל

  • שאיבה בעבודה ואחסון בשקיות ולמקפיא

יתרונות:
1. מעט שקיות בשימוש
2. אין בזבוז חלב ברוב ימי השבוע כי מחממים רק את כמות החלב שהתינוק צפוי לאכול ולא את כל תוכן השקית
3. התינוק שותה חלב טרי רוב הימים
4. יש עדיין "גיבוי" במקפיא שמתעדכן יום בשבוע

סדר העדיפויות המומלץ להאכלת התינוק:

  1. הנקה
  2. חלב אם שאוב טרי (כולל מקורר עד שבוע ימים)
  3. חלב אם קפוא שהופשר
  4. חלב אם מתרומה מבנק חלב הפועל לפי נהלי בנק חלב של משרד הבריאות (כרגע אין עדיין בארץ)
  5. תמ״ל

נזכור שתמיד עדיף לתת לתינוק חלב טרי כמה שיותר.

 

הגב

  Subscribe  
Notify of
אחסון חלב אם, שאיבת חלב,