Topic: שאיבת חלב

הנקה וחזרה לעבודה

  חזרה לעבודה או ללימודים לאחר לידת התינוק מלווה בדרך כלל ברגשות מעורבים. יש אימהות שישמחו “לחזור לעצמן” ולחיים שלפני הלידה, לעולם המבוגרים, לתחומי עניין קודמים, בעוד שאימהות אחרות יחושו תסכול על כך שלא מתאפשר להן להישאר עם התינוק זמן ארוך יותר מ-15 השבועות בתשלום הנקובים בחוק בתשלום (שעליהם ניתן להוסיף 12 שבועות ללא תשלום). אימהות שחוזרות לעבודה או ללימודים לפני שמלאו לתינוקן שישה חודשים יצטרכו לשאוב חלב אם ברצונן להמשיך להזינו בחלב אם בלבד עד גיל שישה חודשים, על פי המלצת משרד הבריאות, ובשילוב עם מזונות מוצקים בהמשך. מעבר להיבט התזונתי-בריאותי האם ששואבת חלב למען תינוקה מרגישה שהיא משאירה לו “משהו ממנה”, מוכר ואהוב. הכנה טובה לתקופה זו של שאיבה בעבודה תוכל להקל על שילוב

קראי עוד »

שאיבה בימים הראשונים לאחר הלידה

אם שרוצה להזין בחלב אם את תינוקה שאינו נצמד לשד מיד לאחר הלידה מסיבה כזו או אחרת, תצטרך לשאוב חלב מהשד. תדירות השאיבה תשפיע על היכולת של האם לייצר שפע חלב גם ימים רבים לאחר הלידה לכן יהיה צורך לשאוב לפחות שמונה פעמים ביממה. גירוי השד לייצור חלב בימים הראשונים חשוב ביותר ולכן ההמלצה היא להתחיל לשאוב תוך ארבע שעות לאחר הלידה, גם אחרי לידה בניתוח קיסרי. המשאבות שבבתי החולים משמשות מספר רב של אימהות. בית החולים מספק בד”כ את הערכה עם החלקים המיועדים לכל אם במהלך האשפוז. בבית חולים שבו לא מספקים חלקים אלה, תצטרך האם לרכוש את הערכה שתשמש אותה. במשאבות אלו יש אפשרות לשאיבה משני הצדדים בו זמנית כדי לקצר את זמן השאיבה

קראי עוד »

משאבה מקפיא ומה שביניהם

לפי הנחיות משרד הבריאות, יש לדאוג לניקיון והיגיינה בזמן הטיפול בחלב אם. האחסנה תהיה בכלי שמיועד לחלב אם או בכלי זכוכית. השאיבה תתבצע למיכל נפרד ואיחוד מנות חלב שנשאבו בזמנים שונים תתבצע רק כאשר כל המנות צוננו במקרר. יש לסמן תאריך שאיבה על הכלי (באיחוד מנות התאריך הישן קובע).   אחסון החלב השאוב אחסון מחוץ למקרר: טמפרטורת חדר 22-19- עד 10 שעות טמפרטורת חדר 25-22- עד 4 שעות   אחסון במקרר: חלב טרי – עד 8 ימים חלב מופשר – 24 שעות מרגע המעבר מהמקפיא   אחסון במקפיא: מקפיא שנמצא בתוך מקרר – עד שבועיים מקפיא עם דלת נפרדת מן המקרר – עד 4-3 חודשים הקפאה עמוקה (מינוס 19 מעלות צלזיוס)- 6 חודשים ויותר   בכל המקרים מדובר על אחסנה

קראי עוד »

הנקה וחזרה לעבודה

  חזרה לעבודה או ללימודים לאחר לידת התינוק מלווה בדרך כלל ברגשות מעורבים. יש אימהות שישמחו “לחזור לעצמן” ולחיים שלפני הלידה, לעולם המבוגרים, לתחומי עניין קודמים, בעוד שאימהות אחרות יחושו תסכול על כך שלא מתאפשר להן להישאר עם התינוק זמן ארוך יותר מ-15 השבועות בתשלום הנקובים בחוק בתשלום (שעליהם ניתן להוסיף 12 שבועות ללא תשלום). אימהות שחוזרות לעבודה או ללימודים לפני שמלאו לתינוקן שישה חודשים יצטרכו לשאוב חלב אם ברצונן להמשיך להזינו בחלב אם בלבד עד גיל שישה חודשים, על פי המלצת משרד הבריאות, ובשילוב עם מזונות מוצקים בהמשך. מעבר להיבט התזונתי-בריאותי האם ששואבת חלב למען תינוקה מרגישה שהיא משאירה לו “משהו ממנה”, מוכר ואהוב. הכנה טובה לתקופה זו של שאיבה בעבודה תוכל להקל על שילוב

קרא עוד »

שאיבה בימים הראשונים לאחר הלידה

אם שרוצה להזין בחלב אם את תינוקה שאינו נצמד לשד מיד לאחר הלידה מסיבה כזו או אחרת, תצטרך לשאוב חלב מהשד. תדירות השאיבה תשפיע על היכולת של האם לייצר שפע חלב גם ימים רבים לאחר הלידה לכן יהיה צורך לשאוב לפחות שמונה פעמים ביממה. גירוי השד לייצור חלב בימים הראשונים חשוב ביותר ולכן ההמלצה היא להתחיל לשאוב תוך ארבע שעות לאחר הלידה, גם אחרי לידה בניתוח קיסרי. המשאבות שבבתי החולים משמשות מספר רב של אימהות. בית החולים מספק בד”כ את הערכה עם החלקים המיועדים לכל אם במהלך האשפוז. בבית חולים שבו לא מספקים חלקים אלה, תצטרך האם לרכוש את הערכה שתשמש אותה. במשאבות אלו יש אפשרות לשאיבה משני הצדדים בו זמנית כדי לקצר את זמן השאיבה

קרא עוד »

משאבה מקפיא ומה שביניהם

לפי הנחיות משרד הבריאות, יש לדאוג לניקיון והיגיינה בזמן הטיפול בחלב אם. האחסנה תהיה בכלי שמיועד לחלב אם או בכלי זכוכית. השאיבה תתבצע למיכל נפרד ואיחוד מנות חלב שנשאבו בזמנים שונים תתבצע רק כאשר כל המנות צוננו במקרר. יש לסמן תאריך שאיבה על הכלי (באיחוד מנות התאריך הישן קובע).   אחסון החלב השאוב אחסון מחוץ למקרר: טמפרטורת חדר 22-19- עד 10 שעות טמפרטורת חדר 25-22- עד 4 שעות   אחסון במקרר: חלב טרי – עד 8 ימים חלב מופשר – 24 שעות מרגע המעבר מהמקפיא   אחסון במקפיא: מקפיא שנמצא בתוך מקרר – עד שבועיים מקפיא עם דלת נפרדת מן המקרר – עד 4-3 חודשים הקפאה עמוקה (מינוס 19 מעלות צלזיוס)- 6 חודשים ויותר   בכל המקרים מדובר על אחסנה

קרא עוד »
לחצו כאן לצפיה בקטלוג
דילוג לתוכן