Subject: חצי שנה והתחלת אכילה

סרבנות בקבוקים

התינוקות שלנו  נראים לנו לעיתים  חסרי ישע ולעיתים דעתניים כל כך… ואנחנו האימהות נדרשות להכיל ולקבל ולהיענות לצרכים שלהם כל העת. אימהות רבות נתקלות בקושי ובסירוב מצד התינוק/ת שלהן לאכול מבקבוק. בין אם הבקבוק מכיל חלב שאוב או תמ”ל, אם החלב חם או קר, אם את זו שמאכילה בבקבוק או מישהו אחר… התינוק פשוט מסרב לשתף פעולה עם הבקבוק! האם הסירוב של תינוק לאכול מבקבוק נובע מדעתנות או מעקשנות? ככל הנראה לא. כשהתינוק יונק כל חושיו מתעוררים. הוא מריח את הריח של אמו ושל החלב, הוא חש את חום גופה, הוא שומע את פעימות ליבה, הוא מסתכל לתוך עיניה. ההנקה מספקת לו ביטחון ותחושת עיטוף, תחושות המוכרות לו כל כך משהייתו ברחם. המעבר מהזנה מפטמת האם

קראי עוד »

כמויות חלב בהאכלה בבקבוק

אימהות מניקות תוהות פעמים רבות על כמויות החלב שתינוקן אוכל בזמן ההנקה. אופי ההנקות ותדירותן אינו קבוע וייתכנו הנקות ממושכות או קצרות. התינוק היונק מווסת בעצמו את כמויות החלב שהוא אוכל ולכן כמויות החלב בכל הנקה  אינן בהכרח קבועות וממילא לא ניתן למדוד אותן. עם זאת, לאימהות מניקות יש שלל סימנים שעוזרים להן לדעת שההנקה מספקת את צרכיו התזונתיים של התינוק: כמות החיתולים בעיקר בחודש הראשון לחיי התינוק, שד שמתרכך אחרי הנקה, תינוק שיונק היטב ונינוח על השד ומספרי הקסם במשקל של טיפת חלב כשהם מציינים עלייה משביעת רצון במשקל. נוסף על כך הנקה אינה רק מזון והיא עונה על הצורך במגע, מציצה, חום, הגנה ועוד, שאינם נמדדים במספרים. אימהות שנאלצות בשלב כזה או אחר להיפרד

קראי עוד »

סיבות להבדלים בהנחיות לאחסון חלב אם שאוב

במקורות שונים ניתנות הנחיות שונות לאחסון חלב אם שאוב. יועצת ההנקה ננסי מוהרבכר מסבירה במאמרה את הסיבות להבדלים בין ההנחיות וכיצד להחליט על דרכי אחסון החלב והאכלת התינוק.   אידיאלי מול מספק – מצב אידיאלי מתייחס לאחסון קצר ככל האפשר של חלב שאוב, שבו נתח גדול יותר של מרכיבים חיוניים נשמרים. חלב במצב מספק הוא חלב שאוחסן זמן רב יותר, או עבר הקפאה ואיבד נתח מרכיביו התזונתיים והחיסוניים. אף חלב זה עדיף על מתן תמ”ל כל עוד לא התקלקל. טמפרטורת החדר – יש להביא בחשבון שההגדרה שונה מאקלים אחד לאחר. טמפרטורת החדר הסטנדרטית בהנחיות שונות מתייחסת ל-25 מעלות. בקיץ הישראלי בחדר לא ממוזג הטמפרטורה גבוהה יותר. ככל שחם יותר החלב מתקלקל מהר יותר. אופן ההזנה השגרתי –

קראי עוד »

בחירת משאבה

בחירת משאבה משאבות רבות המוצעות היום למכירה והשכרה במקומות שונים, החל מחנויות וכלה במרכזים שונים של יועצות הנקה. קיימים הבדלים גדולים מאד בין המשאבות וקל מאד להתבלבל כאשר עומדים בפני המבחר העצום הקיים. אפשר לחלק את סוגי המשאבות לשתי קטגוריות עיקריות:  משאבות המיועדות למספר רב של משתמשות, שמושכרות לאימהות. כל יצרנית שמייעדת את המשאבות שלה למספר רב של משתמשות, מצהירה על כך בפני מנהל המזון והתרופות האמריקני  FDA – U S Food and Drug Administration. משאבה שלא כלולה ברשימה של המנהל אינה נחשבת ככזו שעומדת בסטנדרטים המתאימים לשימוש של כמה אימהות. משאבות המיועדות לשימוש אישי שמוצעות למכירה. יש מספר שיקולים מנחים המתייחסים לפרמטרים שונים בעת התאמת המשאבה שתשמש את האם המניקה בצורה מיטבית. זיהוי הצורך –

קראי עוד »

הנקה וחזרה לעבודה

  חזרה לעבודה או ללימודים לאחר לידת התינוק מלווה בדרך כלל ברגשות מעורבים. יש אימהות שישמחו “לחזור לעצמן” ולחיים שלפני הלידה, לעולם המבוגרים, לתחומי עניין קודמים, בעוד שאימהות אחרות יחושו תסכול על כך שלא מתאפשר להן להישאר עם התינוק זמן ארוך יותר מ-15 השבועות בתשלום הנקובים בחוק בתשלום (שעליהם ניתן להוסיף 12 שבועות ללא תשלום). אימהות שחוזרות לעבודה או ללימודים לפני שמלאו לתינוקן שישה חודשים יצטרכו לשאוב חלב אם ברצונן להמשיך להזינו בחלב אם בלבד עד גיל שישה חודשים, על פי המלצת משרד הבריאות, ובשילוב עם מזונות מוצקים בהמשך. מעבר להיבט התזונתי-בריאותי האם ששואבת חלב למען תינוקה מרגישה שהיא משאירה לו “משהו ממנה”, מוכר ואהוב. הכנה טובה לתקופה זו של שאיבה בעבודה תוכל להקל על שילוב

קראי עוד »

ראשית אכילה והנקה

המעבר למזון מוצק הוא שלב חשוב מאוד בהתפתחות התינוק. החשיפה לטעמים חדשים ולמרקמים שונים של מזון הופכת את התינוק בהדרגה לשותף בארוחות המשפחתיות,  והיא הזדמנות להורים להקנות לילדיהם הרגלי אכילה נכונים ובריאים, ולעיתים מסייעת לשפר  את הרגלי התזונה של שאר בני המשפחה. משרד הבריאות בישראל, לצד ארגוני הבריאות בעולם, ממליץ על הוספת מזון מוצק לתזונת התינוק מגיל חצי שנה, ובהתאם לסימני בשלות שמראה התינוק. לתינוק שמפגין עניין באכילת מוצקים בשלב מוקדם יותר, ניתן להציע טעימות בגיל ארבעה חודשים בכמות קטנה מאוד של כפית מזון בכל טעימה, ואף פחות. איך נדע שהתינוק בשל למעבר למזון מוצק? אחד הסימנים המשמעותיים ביותר הוא העניין הגובר שמגלה התינוק באוכל. בשלב מסוים התינוק דורש בקולניות להיות שותף פעיל בארוחה וכבר אי

קראי עוד »

סרבנות בקבוקים

התינוקות שלנו  נראים לנו לעיתים  חסרי ישע ולעיתים דעתניים כל כך… ואנחנו האימהות נדרשות להכיל ולקבל ולהיענות לצרכים שלהם כל העת. אימהות רבות נתקלות בקושי ובסירוב מצד התינוק/ת שלהן לאכול מבקבוק. בין אם הבקבוק מכיל חלב שאוב או תמ”ל, אם החלב חם או קר, אם את זו שמאכילה בבקבוק או מישהו אחר… התינוק פשוט מסרב לשתף פעולה עם הבקבוק! האם הסירוב של תינוק לאכול מבקבוק נובע מדעתנות או מעקשנות? ככל הנראה לא. כשהתינוק יונק כל חושיו מתעוררים. הוא מריח את הריח של אמו ושל החלב, הוא חש את חום גופה, הוא שומע את פעימות ליבה, הוא מסתכל לתוך עיניה. ההנקה מספקת לו ביטחון ותחושת עיטוף, תחושות המוכרות לו כל כך משהייתו ברחם. המעבר מהזנה מפטמת האם

קרא עוד »

כמויות חלב בהאכלה בבקבוק

אימהות מניקות תוהות פעמים רבות על כמויות החלב שתינוקן אוכל בזמן ההנקה. אופי ההנקות ותדירותן אינו קבוע וייתכנו הנקות ממושכות או קצרות. התינוק היונק מווסת בעצמו את כמויות החלב שהוא אוכל ולכן כמויות החלב בכל הנקה  אינן בהכרח קבועות וממילא לא ניתן למדוד אותן. עם זאת, לאימהות מניקות יש שלל סימנים שעוזרים להן לדעת שההנקה מספקת את צרכיו התזונתיים של התינוק: כמות החיתולים בעיקר בחודש הראשון לחיי התינוק, שד שמתרכך אחרי הנקה, תינוק שיונק היטב ונינוח על השד ומספרי הקסם במשקל של טיפת חלב כשהם מציינים עלייה משביעת רצון במשקל. נוסף על כך הנקה אינה רק מזון והיא עונה על הצורך במגע, מציצה, חום, הגנה ועוד, שאינם נמדדים במספרים. אימהות שנאלצות בשלב כזה או אחר להיפרד

קרא עוד »

סיבות להבדלים בהנחיות לאחסון חלב אם שאוב

במקורות שונים ניתנות הנחיות שונות לאחסון חלב אם שאוב. יועצת ההנקה ננסי מוהרבכר מסבירה במאמרה את הסיבות להבדלים בין ההנחיות וכיצד להחליט על דרכי אחסון החלב והאכלת התינוק.   אידיאלי מול מספק – מצב אידיאלי מתייחס לאחסון קצר ככל האפשר של חלב שאוב, שבו נתח גדול יותר של מרכיבים חיוניים נשמרים. חלב במצב מספק הוא חלב שאוחסן זמן רב יותר, או עבר הקפאה ואיבד נתח מרכיביו התזונתיים והחיסוניים. אף חלב זה עדיף על מתן תמ”ל כל עוד לא התקלקל. טמפרטורת החדר – יש להביא בחשבון שההגדרה שונה מאקלים אחד לאחר. טמפרטורת החדר הסטנדרטית בהנחיות שונות מתייחסת ל-25 מעלות. בקיץ הישראלי בחדר לא ממוזג הטמפרטורה גבוהה יותר. ככל שחם יותר החלב מתקלקל מהר יותר. אופן ההזנה השגרתי –

קרא עוד »

בחירת משאבה

בחירת משאבה משאבות רבות המוצעות היום למכירה והשכרה במקומות שונים, החל מחנויות וכלה במרכזים שונים של יועצות הנקה. קיימים הבדלים גדולים מאד בין המשאבות וקל מאד להתבלבל כאשר עומדים בפני המבחר העצום הקיים. אפשר לחלק את סוגי המשאבות לשתי קטגוריות עיקריות:  משאבות המיועדות למספר רב של משתמשות, שמושכרות לאימהות. כל יצרנית שמייעדת את המשאבות שלה למספר רב של משתמשות, מצהירה על כך בפני מנהל המזון והתרופות האמריקני  FDA – U S Food and Drug Administration. משאבה שלא כלולה ברשימה של המנהל אינה נחשבת ככזו שעומדת בסטנדרטים המתאימים לשימוש של כמה אימהות. משאבות המיועדות לשימוש אישי שמוצעות למכירה. יש מספר שיקולים מנחים המתייחסים לפרמטרים שונים בעת התאמת המשאבה שתשמש את האם המניקה בצורה מיטבית. זיהוי הצורך –

קרא עוד »

הנקה וחזרה לעבודה

  חזרה לעבודה או ללימודים לאחר לידת התינוק מלווה בדרך כלל ברגשות מעורבים. יש אימהות שישמחו “לחזור לעצמן” ולחיים שלפני הלידה, לעולם המבוגרים, לתחומי עניין קודמים, בעוד שאימהות אחרות יחושו תסכול על כך שלא מתאפשר להן להישאר עם התינוק זמן ארוך יותר מ-15 השבועות בתשלום הנקובים בחוק בתשלום (שעליהם ניתן להוסיף 12 שבועות ללא תשלום). אימהות שחוזרות לעבודה או ללימודים לפני שמלאו לתינוקן שישה חודשים יצטרכו לשאוב חלב אם ברצונן להמשיך להזינו בחלב אם בלבד עד גיל שישה חודשים, על פי המלצת משרד הבריאות, ובשילוב עם מזונות מוצקים בהמשך. מעבר להיבט התזונתי-בריאותי האם ששואבת חלב למען תינוקה מרגישה שהיא משאירה לו “משהו ממנה”, מוכר ואהוב. הכנה טובה לתקופה זו של שאיבה בעבודה תוכל להקל על שילוב

קרא עוד »

ראשית אכילה והנקה

המעבר למזון מוצק הוא שלב חשוב מאוד בהתפתחות התינוק. החשיפה לטעמים חדשים ולמרקמים שונים של מזון הופכת את התינוק בהדרגה לשותף בארוחות המשפחתיות,  והיא הזדמנות להורים להקנות לילדיהם הרגלי אכילה נכונים ובריאים, ולעיתים מסייעת לשפר  את הרגלי התזונה של שאר בני המשפחה. משרד הבריאות בישראל, לצד ארגוני הבריאות בעולם, ממליץ על הוספת מזון מוצק לתזונת התינוק מגיל חצי שנה, ובהתאם לסימני בשלות שמראה התינוק. לתינוק שמפגין עניין באכילת מוצקים בשלב מוקדם יותר, ניתן להציע טעימות בגיל ארבעה חודשים בכמות קטנה מאוד של כפית מזון בכל טעימה, ואף פחות. איך נדע שהתינוק בשל למעבר למזון מוצק? אחד הסימנים המשמעותיים ביותר הוא העניין הגובר שמגלה התינוק באוכל. בשלב מסוים התינוק דורש בקולניות להיות שותף פעיל בארוחה וכבר אי

קרא עוד »
לחצו כאן לצפיה בקטלוג
דילוג לתוכן